Det finns juice och så finns det juice.

Hemmapressat
Den färskaste juicen som går att få, så länge du orkar pressa själv! Till en liter apelsinjuice går det åt ungefär 2,5 kilo frukt.

 

Nypressat - Färskt på riktigt!

Vi köper färsk frukt och grönsaker från hela världen men vi pressar dem inte förrän de är framme i Brämhult. Det ger en juice som varierar lite i smak beroende på fruktens sort eller vilken tid på året det är. Nypressad juice håller bara en kort tid efter pressning.


Ej från koncentrat

Tyvärr får detta även kallas för färskpressat. Men generellt betyder det att den har pressats av nyplockad frukt i dess ursprungsland. För att juicen inte ska bli dålig under transporterna pastöriseras den ett antal gånger. Den får då en längre hållbarhet, ibland upp emot ett år.


Från koncentrat

Juice från koncentrat innebär att man tar bort vattnet från juicen så att endast koncentratet återstår. Koncentratet blir aseptiskt och håller i ett år. I fabrikerna tillsätter man vatten och naturliga smakämnen för att få en drickfärdig juice.


Fruktdrycker och nektar

Det finns många fruktdrycker som inte är juice. För att få kallas "juice" måste innehållet bestå av 100% ren fruktjuice. Om man tillsätter vatten, socker eller andra tillsatser kallas det "dryck" eller "nektar".