Brämhults apelsinjuice är den godaste

En stor panel provsmakade sju olika sorters apelsinjuicer och resultatet visar att Brämhults Nypressade apelsiner är bäst i test.

I dagarna kommer de första flaskorna med uppdaterade vinnaretiketter till butiker ute i landet. I juicehyllan stoltserar nu Brämhults Nypressade apelsiner med ”Bäst i test”.

Vi är otroligt stolta över vårt sätt att göra juice och är övertygade om att det är nyckeln för att få fram den bästa smaken. Så när testresultatet kom ville vi såklart berätta om det direkt på flaskan, säger Stina Haglund, Senior Nordic Brand Manager på Brämhults.

Smaktest med olika juicer

I undersökningen provsmakade deltagarna sju olika välkända apelsinjuicer som ett blindtest och hade alltså ingen kännedom om vilket juicemärket de recenserade. Bland produkterna i testet finns stor variation i bland annat hur och när frukten pressas och hur färsk juicen egentligen är, sett till hållbarhet och tiden mellan pressning och när den dricks.

På Brämhults har vi pressat färsk frukt och grönt till juice i över 60 år nu. Den erfarenheten i kombination med rätt råvaror och process skapar tillsammans den bästa juicen. Bakom varje flaska finns ett hantverk där allt från fruktens ursprung till växtförhållanden och kunskapen hos våra fruktpressare spelar in. Det är inte enkelt, men resultatet är magiskt.

Perfektion i varje pressning

I butik står oftast alla sorterna som testades på samma hylla och det kan vara svårt för konsumenten att veta skillnaden mellan juice och juice och vilka faktorer som verkligen påverkar smaken.

För Brämhults är bra råvaror och balansen mellan syra och sötma det avgörande. För att en pressning ska bli perfekt kan det behövas upp till tio olika sorters apelsiner, vilket såklart också märks i flaskan.

Brämhults är unika. Av de juicer som testades är vi de enda som tycker att skiftningar i smak och färg efter säsong är något positivt. Det betyder ju att juicen är nypressad av färsk frukt i säsong, ett äkthetsbevis för oss helt enkelt.

FAKTA OM TESTET

Smakundersökningen gjordes av Norstat på uppdrag av Eckes-Granini i maj 2019. 152 personer i åldern 20–60 år blindtestade sju sorter. Utöver Brämhults Nypressade apelsiner ingick följande produkter i testet: Loviseberg Råsaft Apelsin, God Morgon Eko Apelsin, Innocent Apelsin, Tropicana Apelsin, God Morgon Classic Apelsin samt ICA Selection Apelsin. Resultatet visar att 32,9 % valde Brämhults som den godaste juicen.