Lägre klimatavtryck med rätt typ av plastförpackningar

Bidra till en positiv utveckling

I Sverige finns ett väl utvecklat system för återvinning av förpackningar – inte minst förpackningar tillverkade i plast. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas, ett mål vi i Sverige är nära att uppnå (2020 var pantningsgraden 88 procent enligt pantamera.nu). Brämhults vill bidra till en positiv utveckling och vara del av den cirkulära ekonomin som ett fungerande återvinningssystem innebär.

100 % återvunnen plast

Sedan hösten 2020 kan samtliga Brämhults flaskor pantas. På samma sätt har vi jobbat med utvecklingen av vilket plast som används, vi har konsekvent ökat mängden återvunnen plast för att sommaren 2021 övergå till 100 procent återvunnen plast i samtliga PET-flaskor – det vill säga rPET.

Varför plast?

Plast är ett bra sätt att förpacka livsmedel, det är hygieniskt och förlänger livslängden så att matsvinnet kan minska. Plastflaskor i ett cirkulärt system, med hög grad av återvunnen plast, är ett bra alternativ med ett lägre klimatavtryck än andra typer av engångsförpackningar.

Olika typer av plast

Brämhults använder sig av rPET (100 procent återvunnen) till våra Smoothies, Lemonader och Våra utvalda (våra smak-kombinationsjuicer). Till våra basjuicer (Apelsin, Morot, Äpple och Tropisk) och Drycker används HDPE (High Density Polyethylene) – även dessa kommer att vara 100% rPET under 2022.