Lär dig mer om viktiga vitaminer

På Brämhults älskar vi verkligen frukt och grönt. Inte bara för den fantastiska smakens skull, utan också för allt gott alla färska och färgglada vitaminer gör för kroppen och måendet. Läs mer om vilka vitaminer som finns i Brämhults smoothies och varför du ska dricka dem.

Livsmedelsverket rekommenderar att du ska få i dig minst 500 gram frukt och grönsaker om dagen och det spelar ingen roll om du äter eller dricker dem. Därför är smoothies ett väldigt enkelt och bra val om du har svårt att få dig nyttigheterna som måltid. Brämhults smoothies är perfekta att dricka när du på språng, om du vill ha en mättande frukost, ett nyttigt mellanmål eller snabb energipåfyllning innan träningen. De innehåller inga tillsatser, bara frukt, bär, grönsaker och en utvald extra funktion som är bra för kroppen.

VITAMIN E OCH VITAMIN C

De här vitaminerna är antioxidanter som stärker kroppens immunförsvar och skyddar vävnad och celler mot fria radikaler. En för hög mängd fria radikaler ger oxidativ stress och en kemisk obalans i kroppen. Om du tränar mycket behöver du särskilt vitaminerna för snabbare återhämtning och för att motverka trötthet och utmattning. I våra smoothies Vitamin, Energi och Fokus finns det massor av C-vitamin naturligt från citrusfrukt, men vi har även adderat tillskott från solrosor för en extra boost av vitamin E och uppiggande extrakt från gröna kaffebönor.

VITAMIN B12 OCH VITAMIN D

Den aktiva varianten av de här vitaminerna kan vi inte bilda själva så det är viktigt att addera dem via kosten eller tillskott för att bibehålla normal benstomme och muskelfunktion. Den hjälper också cellerna att växa och kroppen att ta upp kalcium, som är viktigt för att tänder och skelett ska hålla sig starka. I vår Kraft-smoothie får du D-vitamin som tillskott, samt fibrer och andra nyttiga vitaminer från frukt och grönt.

Vitamin B12 bidrar till ett starkare immunförsvar, minskad trötthet och utmattning. Kolabamin som den också kallas behövs för cellernas ämnesomsättning och för bildningen av blodkroppar. Den hjälper helt enkelt till att frakta syre till cellerna och förvandla energin du får i dig via kosten till bränsle. Vår gröna smoothie Fokus ger dig extra vitaminer från frukt i kombination med chlorella. Det är en näringsrik superalg som utöver att vara rik på vitaminer, protein och mineraler innehåller både omega-3 och omega-6.

KALIUM

Kalium är ett viktigt grundämne som kroppen behöver för att reglera vätskebalansen i kroppen och som bidrar till normal funktion av nervsystemet. När du tränar hårt och svettas mycket försvinner kalium ur kroppen, så se till att fylla på depåerna! Ämnet finns naturligt i frukt och grönsaker och vår smoothie Balans innehåller massor.