Syrlig succéduo snart tillbaka

I november gör Brämhults nypressade clementiner comeback i hyllorna och tätt därefter följer en annan citrusfavorit: blodapelsiner.

Varje höst får törstiga konsumenter runt om i Sverige en ny favoritjuice i butiken. Det är nämligen då som Brämhults lager fylls av solmogna och nyskördade clementiner från Spanien.

– Vi vet att många har saknat den, men eftersom vi har valt att ta färsk frukt som är i säsong till vårt presseri, pressa och sedan fylla på flaska, så finns den endast under en begränsad period på året. På så sätt får du dricka en juice som pressats så nära konsumtionstillfället som möjligt, förklarar Ulrika Lång Gerdén, Temp. Senior Nordic Brand Manager på Brämhults.

Från vecka 47 och framåt hittar du säsongsjuicen i din lokala butik, men det är inte det enda du har att se fram emot. Som en sen julklapp, får Brämhultsfamiljen sällskap av nypressade blodapelsiner strax efter årsskiftet. För alla citrusälskare därute väntar alltså en underbar tid, fylld av fantastiska smakupplevelser på flaska.

– Vi räknar med att pressa både clementiner och blodapelsiner fram till april, men säsongslängden skiljer sig varje år så det gäller att passa på medan de finns kvar, säger Ulrika Lång Gerdén.