Tillbaka till översikten

RECEPT

SOMRIG GLASSBOMB

Hemmagjord glass med smak av hallon, ja tack!

INGREDIENSER

5 st ägg
0,75 dl socker
7,5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2,5 dl Brämhults hallondryck
10-15 små maränger

GÖR SÅ HÄR:


Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden tills konsistensen är fast. Rör ner grädden i ägg- och sockerblandningen tillsammans med vaniljsockret. Häll glassmeten i en plastbunke med rund botten som rymmer cirka 1,5 liter. Ställ i frysen 6-8 timmar.
Ta fram glassbomben och låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Gröp sedan ur den med sked och gör ett hål som du fyller till hälften med en blandning av glass och Brämhults hallondryck. Smula ner maränger över blandningen i hålet och fyll på med resten av glass/dryckblandningen. Ställ in i frysen ytterligare några timmar så att den stelnar ordentligt.

VID SERVERING
Stjälp upp glassbomben på fat, är det svårt att få loss den så skölj botten på bunken med varmt vatten. Dekorera gärna med färska jordgubbar!