JUICESKOLA

VI GÖR INTE JUICE. VI PRESSAR FRUKT.

Är du en stolt femprocentare? Vad den än kallas så är faktiskt 95 % av all apelsinjuice som säljs i Sverige flera månader gammal redan när den hamnar i butikshyllan. Den juicen pressas i odlingslandet och lagras på tank innan den kommer till Europa och fylls på förpackning. Så vill inte vi ha det. Därför pressar vi bara färsk frukt i vårt presseri. Så våra nypressade apelsiner är färska på riktigt när du köper dem.

HEMMAPRESSAD

Den färskaste juicen som går att få, så länge du orkar pressa själv! Till en liter apelsinjuice går det åt ungefär 2,5 kilo frukt.

NYPRESSAD – FÄRSK PÅ RIKTIGT

Vi köper in frukt och grönsaker från hela världen, beroende på var den är i säsong för tillfället. Ingenting pressas förrän råvaran kommit fram till presseriet i Danmark och kvalitetsgranskats. Eftersom ingredienserna är färska kan juicen variera lite i smak och färg under året.

EJ FRÅN KONCENTRAT

Den här sortens juice kallas tyvärr också för färskpressad. Generellt betyder det att den har pressats av nyplockad frukt i dess ursprungsland. Den är färsk när den pressas, men ligger sedan på tank upp mot ett år innan den kommer till butik.

FRÅN KONCENTRAT

Juice från koncentrat innebär att vattnet tas bort från juicen efter att frukten pressats. Koncentratet pastöriseras för att hålla länge och fylls på tankar där det förvaras under lång tid. Väl framme i fabriken blandas det upp med vatten och smakämnen för att juicen ska bli drickfärdig.

FRUKTDRYCK OCH NEKTAR

För att få kallas juice måste innehållet bestå av 100 % ren fruktjuice. Om man tillsätter vatten, socker eller andra tillsatser kallas det ”dryck” eller ”nektar”.

Färska favoriter

Brämhults Nypressade Juicer

Nypressad Juicer