RECEPT
Apelsin & Limemarmelad med Brämhults Apelsin & Limedryck
Testa något nytt! Gör en riktigt god marmelad med lite hjälp av vår nya Apelsin- och Limedryck.
RECEPT
Testa något nytt! Gör en riktigt god marmelad med lite hjälp av vår nya Apelsin- och Limedryck.
Ca 6 dl marmelad
4 ½ dl Brämhults Apelsin & Limedryck
4 dl syltsocker
2 ekologiska apelsiner
1 ekologisk lime
1 - Sätt in en assiett i frysen.
2 - Skölj apelsiner och lime och torka av. Skala med skalare men undvik så mycket vitt som möjligt. Strimla skalen fint.
3 - Koka upp Brämhults Apelsin & Limedryck med skalen och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt sockret och sjud marmeladen i ytterligare 10-15 minuter.
4 - Gör marmeladtricket genom att skeda upp lite sylt på det kalla fatet och platta till. Låt den svalna i några sekunder. Dra sedan baksidan av skeden genom sylten. Om ytan blir rynkig har sylten nått stelningspunkten. När du lyfter upp skeden bildar sylten trådar i stället för droppa ner i fatet.
5 - Häll upp i rengjord burk och låt svalna helt.