RECEPT
Hallonrutor med Brämhults Hallondryck
Tänk utanför smakboxen. Använd vår klassiska Hallondryck till att baka fantastiskt goda små hallonrutor. Mums!

RECEPT
Tänk utanför smakboxen. Använd vår klassiska Hallondryck till att baka fantastiskt goda små hallonrutor. Mums!
Ca 16 st rutor
195 g vetemjöl (ca 3,25 dl)
75 g florsocker (ca 1,25 dl)
115 g smör, normalsaltat
1 dl Brämhults Hallondryck
300 g hallon
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljpulver (går att utesluta)
1,5 dl vetemjöl
2 tsk citronjuice
Florsocker och färska hallon
1 - Sätt ugnen på 175 grader.
2 - Blanda vetemjöl och florsocker i en stor skål. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg.
3 - Värm hallonen i en kastrull på spisen. Tillsätt hallondryck och mixa med mixerstav.
4 - Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Pressa ut mördegen jämnt i botten av formen och baka i cirka 15 minuter. Den ska inte få färg.
5 - Vispa ihop ingredienserna till fyllningen i en stor skål.
6 - Häll fyllningen över botten och baka i ytterligare 20–25 minuter eller tills fyllningen har stelnat.
7 - Kyl helt, skär i rutor och sikta över florsocker servering. Dekorera med färska hallon.